mandag 9. januar 2017

Halvårsvurdering YFF



I dette halvåret her jeg jobbet med portofolien min, portrett bilder, produktbilder og interiør bilder. 
Den første oppgaven jeg hadde var å ta 5 hele og 5 halve portrett bilder med forskjellige bakgrunner, jeg startet med å ta bildene ute og da fant jeg ganske fort ut at jeg måtte bytte på ISO, lukker og blender ganske ofte. Oppgaven til lukker er åpne seg for å slippe inn riktig mengde lys på sensoren. Blender har noen av de samme oppgavene som lukker. ISO-verdien sier noe om hvor følsom sensoren er før lys, jo lavere ISO er jo mer lys kreves det. Etter jeg hadde vært ute kom jeg inn og skulle ta et bilde i studio siden jeg bare manglet det siste bildet. Det var første gang jeg tok bilder i studio så jeg slet litt med lyset, og derfor ble det skygge av personen på bakgrunnen, men jeg fikk det til på slutten.



Vi hadde også en oppgave der vi skulle tegne først hva vi har lyst å ta bilde av også gå ut og ta det bildet etterpå. Jeg erfarte at det likevel så litt annerledes ut på stedet enn det jeg husket, men syntes bildet ble ganske likt det jeg tegnet likevel.


Den ene fredagen da vg2 hadde heldagsprøven fikk vi fri, men vi hadde en lekse. Det var å ta 15 bilder av boligen din som bolig annonse, 2 av bildene skulle være detaljfoto med et tettere utsnitt av detaljer som skiller seg ut i boligen. Jeg syntes det var litt vanskelig siden jeg fikk ikke med meg alt jeg ville i et bilde, også var det litt vanskelig å ta bilder av 2 ting som skiller seg ut i boligen. Jeg ville ta bilde av peisen mens den fyrer men det fikk jeg ikke til, fordi enten så syntes bare fyret og resten ble svart eller så ble det altfor lyst og det så ikke ut som det var fyr i peisen derfor ble det bare et vanlig bilde av peisen.

Til portofolien min har jeg bestemt at tema skal være Latvia, så alle bildene skal ha noe med Latvia å gjøre. Jeg har tatt veldig mange landskaps bilder av Latvia, men har ikke fått sett på alle ennå. Jeg har fått skrevet ut en av bildene jeg tok da jeg var i Latvia i slutten av november. Jeg mangler fortsatt en god del bilder til portofolien min.



Vi har hatt vikar noen ganger, da vi hadde Hege tok vi frost bilder og jobbet litt med bloggen vår. To ganger har vi hatt Jonas Ingstad som vikar. Den første gangen tok vi bilder av produkt. Gruppen min valgte Mozart sjokolade. Vi prøvde med litt forskjellig rekvisitter som for eksempel noter, piano og speil. Bildene med speil fikk vi ikke til, siden man kunne se lysene og alt annet som ble reflektert i speilet. Neste gang vi hadde Jonas var vi ute og så på hvordan man kunne bruke reflektor ute, etter vi hadde vært ute og sett på det fikk vi lov til å ta litt bilder selv men de skulle ha blurry bakgrunn. Jeg lærte meg hvis du har høy blenderåpning får du blurry bakgrunn.